Åh, jag är i en sån där virkperiod just nu.

Ja, ni har ju sett lite av mina tidigare verk förut – och det tar ju liksom inte slut där, inte. Jag har en mental lista på en miljard grejer jag vill virka just nu. Mössor, figurer, presenter, tossor, leksaker…

I går kväll låg denna svans i mitt knä.

Sock monkey amigurumi

Yes, jag har på mig mina fancy pants när jag virkar.

Tanken är att det ska bli en sån där klassisk “Sock Monkey” till Totte! Ja, ni vet, en som ser ut som Paul Frank-apan Julius? Jag beställde en jättefin Sock Monkey till honom när han var bebis, men råkade missa den lilla detaljen att den var 70 cm lång. Och därmed väldigt mycket större än Totte själv. Det logiska vore ju därför att A. Beställa en mindre apa, eller B. Sy en apa av ett par strumpor (beräknad tidsåtgång ett par timmar). Men neeej då. Här ska VIRKAS en apa i typ hundra timmar.

Ibland ifrågasätter jag min mentala hälsa. Ganska ofta, faktiskt.

Sock monkey amigurumi

Snart klar, lelle apan!

Nu har apan en ny “nos” för jag gillade inte den som virkades efter mönstret, så jag virkade om den imorse. Och så virkade jag ögon istället för att klippa filtbitar. Jag har någon slags aversion mot att blanda in tyg i virkningar. Känns som att fuska. As we speak så håller jag på att montera alla tusen delarna till en apa, och nu är det faktiskt bara finliret kvar!

Om du också vill virka en sock monkey så ska du kika in HÄR. Och om du inte heller får till nosen (min blev jättekonstig och skev) så rekommenderar jag en vanlig oval-virkning med 13 maskor som startkedja, öka 6 varje varv.

Är du lite smartare än jag och tänker att det är rimligare att sy en, så finns det beskrivning på hur du gör HÄR.

Nu ska jag fortsätta sy ihop alla ögon och öron så kanske ni kan få se bild på en färdig, virkad Sock Monkey inom kort!

Ha en fin måndag i snöstormen! / Anna

SparaSpara

SparaSpara

Loading Likes...

Lämna gärna en kommentar!