Du kanske minns förra hösten, när jag blev lite upprörd en söndagskväll och shit escalated quickly så jag hamnade i TV4s morgonsoffa fredagen därpå?

Sedan dess har jag aktivt bojkottat H&M. Inte köpt en enda liten pryl, inte satt min fot i en av deras butiker. Men som jag nämnt förut, är en grundpelare i min garderob (lång t-shirt från Divided – jag har två som jag använder i stort sett varje dag) på randen till att förvandlas till stoft. Då bör jag nämna att de tvättats ungefär en ziljard gånger så de har ändå visat på god kvalitet. Så. Häromkvällen gick jag in via appen och kollade om de fortfarande fanns i sortimentet, eftersom jag bestämt mig för att jag kanske ändå var så illa tvungen att köpa ett gäng till. Vänligen notera att jag googlat “lång t-shirt dam” ca 3 gånger i veckan senaste halvåret utan att hitta en värdig ersättare. 

Av ren nyfikenhet kikade jag in på barnavdelningen också och vad beredd på att det skulle se ut som det alltid gjort. Kollade först “Baby pojke 68-104 Set & Overaller”. Vänta. Var det där en ROSA overall? Med HJÄRTAN på? Och ett ROSA set med hoodie och byxa? Ok. Här nånstans tänkte jag att det bara blivit fel. Tittade vidare på “Flicka 92-140 Toppar & T-shirts” och motsvarande avdelning för “Pojkar”. Och ja, tamejfan. Dubbelexponering av vissa t-shirtar. Även “starkare” budskap generellt på tjejsidan. ÄNTLIGEN!

H&M barnavdelning

Produktbild: H&M

Jag tänker nånstans att alla vi som skriker högt faktiskt KAN göra skillnad. Det känns bra. Än har vi långt att gå, men varje steg är viktigt.

Så idag har jag firat lite genom att köpa tre långa t-shirtar till mig själv. Att handla på barnavdelningen tar fortfarande emot. Och jag tänker att det finns flera skäl till att fortsätta vara väldigt selektiv med vad jag köper, både till mig själv och barnen. Så de tre t-shirtarna får räcka en bra stund innan vi ses igen, H&M. Men tack för att ni lyssnade.

/Anna

SparaSpara

Loading Likes...
Kategorier: Anna Spanar Smått

Lämna gärna en kommentar!