Ja, Formex för denna gång, alltså. Jag och tjockismagen gjorde två tappra försök att ta oss runt, det gick varken snabbt eller smärtfritt. Men i höst, då ska jag springa som en gasell mellan montrar och hallar!

Så, hur var Formex då? Inte så roligt alls, faktiskt. Vi Designbloggare får ju dela ut 5 stycken “Selected by Designbloggarna” var till utställare/produkter vi tycker är lite extra bra, och denna gång lyckades jag bara dela ut två. Det säger en hel del, tycker jag. Extremt lite nyheter, det kändes som hela Formex gick på sparlåga denna gång. Nu fokuserade jag förstås mest på “barnavdelningen” men gick runt så mycket jag orkade i de andra hallarna och inget gjorde mig speciellt uppspelt där heller. Stefan beskrev det bra i sitt senaste inlägg: ingen “snackis”, rätt mycket kopior och inga direkta nyheter. Färg är viktigt, men inte vilken färg. Allt är rätt. Inget är fel. Folk kommer bli tokiga av beslutsångest. Tur nog höll sig barnavdelningen mest i sina gamla trygga rosa/blå/pastell-färger (så ingen blir förvirrad), men ser jag EN JÄVLA TIPI TILL vet jag inte vad jag gör.

Well. Mina två favoriter på mässan blev dessa:

Formex Vår 2017

 

MUTANT gör leksaker som gränsar till inredningsdetaljer. Vansinnigt snyggt och dessutom med medvetna materialval – ekologisk bomull, spillmaterial och renskinn från Norrland. Som grädde på moset tillverkas alla produkter i Sverige. Tipptopp!

Min andra utmärkelse gick till detta sensoriska underverk från Klippan:

Formex Vår 2017

 

Hade det inte varit så att jag ALDRIG hade kommit upp från golvet hade jag nog lagt mig ner och klappat på lelle igelkotten en stund. Så himla härlig. Och ekologisk. Och härlig. Sa jag härlig?

Så, nu ser vi fram emot höstens Formex och hoppas på bättring då. Om ni vill se fler av mina Formex-spaningar, kika in på min instagram!

Loading Likes...

Lämna gärna en kommentar!