Denna vecka har bestått av Blocketköp, montering och nedmontering av sängar, IKEA-besök med tillhörande montering och en förbaskat massa släpande på möbler och leksaker tvärs över ett rum.

Jag hade en ursprungsvision bestående av befintliga möbler, nytillskott och en hel del piffande:

Barnrumsinredning

Barnrumsinredning

Min vision av rummet, gjord i SketchUp

Och tja, vi landade inte så långt ifrån möbelmässigt i alla fall. Hittade en bättre säng, en äldre men mer flexibel loftsängsvariant från IKEA som inte längre produceras – enter Blocket. IKEA Lo heter sängen och kan alltså monteras i tre höjder, just nu kör vi mittemellanhöjd pga 5-åring utan ett uns självbevarelsedrift.

Barnrumsinredning

Bild skamlöst tjålad från tysk (tror jag) blogg via google bildsök.

Vi höll på att tappa allt förstånd när vi monterade den, men det var det värt. Mattan IKEA Stockholm är godkänd av barnet men ej ännu köpt. Kanske blir det en annan, den som lever får se. Skrivbordet blev ett sånt här:

Barnrumsinredning

Bild: IKEA (modellen heter Påhl och finns i fyra färgvarianter och två storlekar på bordsskiva).

Från hovleverantören IKEA, ställbart i tre höjder det med. Himlans bra tänkt. Det blev en knallgul stol till också. För vi gillar färg.

Nästa fas i projektet är således Operation Piff! Jag kommer ALDRIG få igenom Mumintapeten jag hittade på Photowall men kan även ha ljugit om att det absolut inte finns Frost-tapeter. Jag lägger en femtiolapp i terapifonden för den lilla vita överlevnadslögnen. Tror att vi får överge projekt tapet och kanske gå loss på väggdekor (nej, inget Frost där heller, tacksåmycket) och färg på några väggar. Bilder utlovas när det blir klart!

Loading Likes...

Lämna gärna en kommentar!