Om du inte vet vad du ska göra nästa lördag så kan jag tipsa om världens bästa grej:

Barnvagnsmarschen 2017

Bild: RFSU

RFSU arrangerar årligen en barnvagnsmarsch mot mödradödlighet. Varje dag dör 800 kvinnor (ja, du läste rätt, VARJE DAG) till följd av komplikationer som uppstått i samband med graviditet, förlossning eller osäkra aborter. Vill du läsa mer om de politiska kraven som ligger bakom marschen kan du göra det här. Viktiga frågor och det du kan göra för att hjälpa till är såklart att gå marschen för att visa din solidaritet, men även att bli medlem i RFSU (som gör så himla mycket bra utöver den här marschen).

En annan bra och rolig grej med barnvagnsmarschen är att RFSU samarbetar med olika designers/konstnärer varje år, och tar fram ett speciellt regnskydd som man kan få om man går marschen! Tidigare år har bland annat Mini Rodini, Lovisa Burfitt och Minimarket tagit fram mönster till regnskydden:

Barnvagnsmarschen 2017

Bild: RFSU

Och i år är det JR-Work-Shop som ligger bakom mönsterdesignen! Mönstret ser du längst upp i inlägget och så här ser årets regnskydd ut på en vagn:

Barnvagnsmarschen 2017

Bild: RFSU

Och nytt för i år är den här supergölliga lilla ryggsäcken i samma mönster, lyllos alla som får en sån:

Barnvagnsmarschen 2017

Bild: RFSU

Så. Om du är sugen på att gå, kolla om det finns någon marsch nära dig och anmäl dig här! Ingen marsch i din stad? Starta en egen!

SparaSpara

Loading Likes...

Lämna gärna en kommentar!