Hej IKEA, vi måste prata om en grej. Låt mig först säga att jag ÄLSKAR er. Alltså typ larvigt mycket.

För att klargöra exakt hur mycket jag älskar er kan jag berätta att min pappa är från Älmhult (ja, bara här nånstans borde det räcka, men jag fortsätter) och att varje gång jag är hos er och påminns om att en får barnmatsburk GRATIS om en handlar en vuxenportion i restaurangen, så känner jag en stolthet bubbla i mig. En småländsk stolthet. Som jag inte ens borde ha, eftersom jag är väldigt mycket född och uppvuxen i Stockholm och ingen skulle ens gissa att min pappa var från Småland (om han inte säger “Gunnel” eller “salami”, då är han avslöjad). Så. Ni fattar. Jag älskar IKEA.

En till grej. Jag ÄLSKAR att montera möbler från er. När vi har handlat hos er så tar min man oftast ett glas vin (för att han behöver det efter en tur på IKEA) och sen tittar han på när jag monterar era möbler. Ibland får han hjälpa till, men under sträng övervakning.

Hursomhelst, igår var vi hos er och köpte två nya sängbord, en juniorstol och en spjälsäng med madrass. Lite annat krafs som ej behövde montering också, förstås, med det lämnar vi därhän. Vi kom hem, och det första jag gör är naturligtvis att kasta mig över dessa smäckra, platta paket som ropar på mig: “Monteeera mig! Monteeera mig!”

Juniorstolen AGAM (förbaskat trevlig pjäs!), inga problem. Sängborden NESNA (märkligt namn, förträffligt pris!), inga problem om vi bortser från undre hyllans pinnar som krävde en smula extra koncentration. Sen frågade jag min man: “ska vi verkligen montera spjälsängen, eller ska vi vänta tills vi sålt den lilla sängen?” Nej men kör, tyckte han och jag var ju icke svårövertalad.

IKEA FLITIG

Jag, efter AGAM och NESNA men innan FLITIG. (Bild: fotad ur monteringsanvisningen för FLITIG, illustration IKEA)

Det är nu jag vill att ni tar till er det jag säger. Denna spjälsäng. FLITIG. Ni borde ha döpt den till LILLABRYTET.

Föga anade jag vad materialet tyg skulle ställa till med i detta platta paket. HAR NI ENS FÖRSÖKT STOPPA IN DE DÄR VASSA TRÄPINNARNA GENOM MESHTYGETS SMALA KANALER? Jag fick freestyla en KONDOM av en överbliven skruvpåse för att inte riva sönder hela tyget. Och sen. Sen skulle skiten monteras och skruvar skulle pillas in. INUTI SAGDA TYG. SOM INTE VAR DET MINSTA STRETCHIGT.

Ok, så nu har jag i alla fall monterat spjälsängshelvetet. Jag var tvungen att duscha efteråt. Och byta kläder. Det var fanimej lättare att föda barnet som ska ligga i sängen än att montera sängen.

IKEA FLITIG

Bilden är tagen EFTER dusch och klädombyte, då ni kan ju bara föreställa er hur det såg ut innan.

Om inte ungen vill sova i den nu så kommer ni eventuellt få både sängen (monterad eller som brasved, ni väljer) och barnet i retur.

SparaSpara

Loading Likes...

2 kommentarer

BARNMATSTIPSET · 21/09/2019 kl. 17:01

Hahaha gud vad jag har skrattat åt din text 😂😂😂 jag blev typ ännu mer sugen på att köpa Flitig aka LILLABRYTET 💕😎

    Anna Boussard · 22/10/2019 kl. 23:10

    Hahaha, åh lova att du recenserar monteringen om du köper en! 😂

Lämna gärna en kommentar!